Incubator oua 41 gaina sau 74 prepelita – cu dispozitiv de intoarcere oua

LA CERERE lei

Descriere si specificatii tehnice

Incubatorul se foloseste in gospodariile individuale, la incubarea oualor provenite de la pasarile domestice. Este construit pe principiul incubatorului de suprafata, ouale fiind asezate intr-un singur strat. Carcasa, confectionata din masa plastica termoizolanta,asigura pastrarea temperaturii interioare.

Incalzirea este asigurata de o rezistenta electrica, omogenizarea aerului in interior fiind facuta de un motor cu elice. Controlul temperaturii incubatorului este asigurat de un circuit electronic. Prin orificiile practicate in carcase, se asigura o ventilare lenta si continua a  aerului din interior, inlaturand astfel excesul de bioxid de carbon si alte noxe rezultate in timpul incubarii.

Umiditatea este asigurata prin umplerea cu apa a celor doua alveole (canale) din semicarcasa inferioara  a  incubatorului.

Intoarcerea oualor se face cu ajutorul unui dispozitiv de intoarcere si are drept scop uniformizarea temperaturii si umiditatii pe intreaga suprafata a oului si evitarea lipirii embrionului de coaja.

Sfaturi practice pentru o incubatie corecta:

  • Ouale pentru incubat nu trebuie sa fie mai vechi de o saptamana sau mai proaspete de 3 zile.
  • Pentru a favoriza ecloziunea, in ziua precedenta a punerii oualor la incubatie, ouale trebuie transferate intr-o incinta incalzita la 34°C, apoi in incubator unde suporta o noua dezinfectie.
  • Limitele intre care trebuie sa oscileze temperatura din incubator sunt intre: +37,5 si +38°C.
  • Incepand cu a treia zi, ouale se  intorc de 3 ore pe zi la 180 grade, iar in ultimele 3 zile ouale nu se  mai intorc. Pentru varianta cu dispozitiv de intoarcere oua, incepand cu a 3-a zi se intorc ouale de 3 ori pe zi, stanga-dreapta la 45 grade. In ultimele 3 zile ouale nu se mai intorc si se scot suportii lasand ouale direct pe gratar.
  • Puiul ramane in incubator pana se  usuca.
  • Conditiile atmosferice din incaperea unde este tinut aparatul trebuie sa fie constante pe toata perioda de incubatie.
  • Perioada de incubare a oualor: gaina – 21 zile; curca – 28 zile; rata – 27-28 zile; gasca – 30-32 zile; prepelita – 17 zile; potarniche – 24 zile.

Specificatii tehnice

Dispozitiv intoarcere
da
Termometru
nu
Model
Cleo 5D
Greutate (kg)
3.2
Capacitate max. oua gaina
41
Capacitate maxima oua prepelita
74
Tensiune de alimentare (V)
220-240 V
Frecventa (Hz)
50-60
Temperatura incubare (grade C)
38
Randament incubare
min 60%
Rotire oua
cu dispozitiv
Formular cerere ofertă Cere ofertă de preţ

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.